FUP: Uhapšen i četvti osumnjičeni u slučaju prijetnji vlasniku firme i prevare

0
Radiosarajevo.ba
FUP: Uhapšen i četvti osumnjičeni u slučaju prijetnji vlasniku firme i prevare
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Federalne uprave policije su, nastavljajući akciju Blic, uhapsili četvrtog osumnjičenog u slučaju prijetnji vlasniku firme iz Kaknja i prisvajanja mašina.

Podsjetimo, 9. novembra uhapšeni su E. S. (1991. godište), S. D. (1976.) i Dž. K. (1979.), svi iz Sarajeva, koji su osumnjičeni za prevaru, ugrožavanje sigurnosti i podstrekivanje.

Četvrti osumnjičeni bio je nedostupan policijskim organima, sve do prije dva dana, kada je uhapšen.

Riječ je o osobi inicijala M. B. (1979.) iz Sarajeva, a sumnjiči se za prevaru.

"Lišeni slobode je nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu", saopćili su danas iz FUP-a.

Za njega je Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo pritvor.

Kada su u pitanju ranije uhapšeni, pritvor je bio predložen za dvije osobe, a određen je za E. S.

Inače, nakon hapšenja prve tri osobe, i pretresa pet lokacija na području Ilijaša i Breze, iz FUP-a su saopćili detalje.

"Navedena lica se sumnjiče da su u periodu od januara 2020. godine do realizacije ove akcije, a na osnovu međusobnog prethodnog dogovora, na prijevaran način i prijetnjom, od vlasnika firme iz Kaknja prisvojili građevinske mašine vrijednosti oko 82.400 KM, na način da su s ciljem privida legalnosti, upućivanjem prijetnji i dovođenjem u zabludu prinudili oštećenog da u svojstvu ovlaštene osobe izda fiskalne račune, sa uračunatim PDV-om, po kojem nije izvršeno plaćanje, a koji su iskorišteni kao dokaz o vlasništvu, da bi iste mašine potom prodali trećim licima sa područja FBiH i RS, radi dalje upotrebe", saopćeno je tada iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije