PU Bijeljina / Epilog akcije "Neon" u BiH: Oduzeto više od 10 kilograma spida

31. 03. 2022. u 18:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini danas je predato sedam osoba iz Bijeljine koje su uhapšene u policijskoj akciji kodnog naziva "Neon".

U akciji je oduzeta veća količina narkotika i otkrivena improvizovana laboratorija za proizvodnju droge.

Jedno lice koje je uhapšeno tokom jučerašnje akcije na području Tuzle pušteno je na slobodu.

Iz policije su jučer naveli da su uhapšeni N. S., A. K., B. R., M. Đ., S. J., B. S., S. G. i R. Đ., dok se za M. T. traga. Akcija je sprovedena na 15 lokacija, od kojih je 14 na području Bijeljine, a jedna na području Tuzle.

U akciji je oduzeto oko 10,2 kilograma spida, 22 litra metanola, jedna veća digitalna vaga, određen iznos novca, tri kilograma i 122 grama skanka.

Pronađeno je i 3,5 litara amfetaminskog ulja, kokain, veći broj mobitela, tri poluautomatske puške, kao i veći broj predmeta koji se koriste za proizvodnju spida, a na kojima se nalaze tragovi droge.

Akciju su realizovali pripadnici Policijske uprave Bijeljina, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, pod nadzorom bijeljinskog Okružnog javnog tužilaštva.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Bijeljina Srđan Gajić rekao je da je akcija trajala punih šest mjeseci, a osobe koje su u okviru nje uhapšeni su drogu nabavljali van područja ove uprave, ali su je prodavali - kako na ovom području, tako i šire.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA