Epilog akcije "Neon" u BiH: Oduzeto više od 10 kilograma spida

0
Radiosarajevo.ba
Epilog akcije "Neon" u BiH: Oduzeto više od 10 kilograma spida
Foto: Srna / S privođenja osumnjičenih

Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini danas je predato sedam osoba iz Bijeljine koje su uhapšene u policijskoj akciji kodnog naziva "Neon".

U akciji je oduzeta veća količina narkotika i otkrivena improvizovana laboratorija za proizvodnju droge.

Jedno lice koje je uhapšeno tokom jučerašnje akcije na području Tuzle pušteno je na slobodu.

Tužilaštvo BiH traži pritvor za 18 uhapšenih u akciji Black Tie 2 i mjere zabrane za pet osoba

Tužilaštvo BiH traži pritvor za 18 uhapšenih u akciji Black Tie 2 i mjere zabrane za pet osoba

Iz policije su jučer naveli da su uhapšeni N. S., A. K., B. R., M. Đ., S. J., B. S., S. G. i R. Đ., dok se za M. T. traga. Akcija je sprovedena na 15 lokacija, od kojih je 14 na području Bijeljine, a jedna na području Tuzle.

U akciji je oduzeto oko 10,2 kilograma spida, 22 litra metanola, jedna veća digitalna vaga, određen iznos novca, tri kilograma i 122 grama skanka.

Pronađeno je i 3,5 litara amfetaminskog ulja, kokain, veći broj mobitela, tri poluautomatske puške, kao i veći broj predmeta koji se koriste za proizvodnju spida, a na kojima se nalaze tragovi droge.

Akciju su realizovali pripadnici Policijske uprave Bijeljina, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, pod nadzorom bijeljinskog Okružnog javnog tužilaštva.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Bijeljina Srđan Gajić rekao je da je akcija trajala punih šest mjeseci, a osobe koje su u okviru nje uhapšeni su drogu nabavljali van područja ove uprave, ali su je prodavali - kako na ovom području, tako i šire.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije