Epilog akcije "Meta 2": Uhapšeno 15 osoba, jedan osumnjičeni u bjekstvu

0
Radiosarajevo.ba
Epilog akcije "Meta 2": Uhapšeno 15 osoba, jedan osumnjičeni u bjekstvu
Foto: Printscreen / You Tube / Privođenje osumnjičenih

Petnaest uhapšenih osoba i pronalazak značajne količine droge, epilog je akcije kodnog naziva "Meta 2", koju su u srijedu, 13. decembra od ranih jutarnjih sati, sproveli timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Kako su potvrdili iz MUP-a ZDK, akcija je krenula jutros u šest sati, kada su započeti istovremeni pretresi na 16 lokacija na području Kaknja te tri lokacije na području Zavidovića.

Akcija je bila usmjerena na hapšenja i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Tokom akcije uhapšeno je 15 osoba od čega 12 na području Kaknja i tri na području Zavidovića. Među privedenim su M. A. (32), M. R. (43), B. A. (36), T. M. (36), M. A. (36), B. H. (29), T. E. (33), K. A. (43), E. B. (32), N. F. (37), B. O. (55) i M. R. (22), svi iz Kaknja, te R. A. (39), B. A. (33) i B. J. (33) iz Zavidovića.

Iz MUP-a ZDK saopćili su da je osumnjičeni Č. O. (42) također bio meta ove akcije te da se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Busovača, dok je za S. I. (37) iz Kaknja raspisana operativna potraga i za istim se intenzivno traga.

U pretresima stambenih i drugih objekata koje koriste uhapšeni pronađena je i oduzeta značajna količina prškaste i zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu i ista će biti predmet vještačenja.

"Radi se o 1.300 grama praškaste materije koja izgledom asociran na opojnu drogu spid i 162 upakovana sadržaja praškaste materije spremna za uličnu prodaju, 25 grama hašiša i 31 upakovan sadržaj iste materije spremne za uličnu prodaju, 200 grama i 14 upakovanih sadržaja biljne materije koja asocira na opojnu drogu spremnih za uličnu prodaju, tri stabljike indijske konoplje, osam preciznih vaga, devet mobilnih telefona, puška, pištolj, određena količina puščane i pištoljske municije, te drugi predmeti i tragovi koji će poslužiti kao dokaz za uspješno vođenje krivičnog postupka", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičenoi će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

Iz MUP-a ZDK objavili su i video iz akcije:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije