Eksplodirao automobil bivšeg direktora Aluminija, sumnja se na atentat

Radiosarajevo.ba
Eksplodirao automobil bivšeg direktora Aluminija, sumnja se na atentat
Naselje Ilići u Mostaru jučer u 1.42 sati poslije ponoći uzdrmala je jaka eksplozija, koja je odjeknula ispred porodične kuće na broju 16, kada je pred njom eksplodiralo vozilo donedavnog izvršnog direktora i člana uprave mostarskog Aluminija.

Riječ je o automobilu Marinka Ostojića Sušca (41) koji je donedavno obnašao pomenute dužnosti, a prilikom uviđaja utvrđeno je da je ispod zadnjeg dijela njegovog vozila aktivirana eksplozivna naprava. Nakon što je ona eksplodirala, uskoro je izazvana i eksplozija rezervoara punog goriva, što je izazvalo veću materijalnu štetu jer su tom prilikom oštećena stakla balkona, ali i garažna i ulazna vrata ove kuće, prenosi Večernji list.

Vlasnik automobila i pored svega što mu se desilo ostao je pribran iako je jaka eksplozija izazvala i veliki požar koji je dodatno ugrozio ukućane, a koji su kasnije ugasile vatrogasne službe.

"Zatreslo se kao potres. Onda možete misliti kako se šokirala i u kojoj je opasnosti bila 12-godišnja kći, čiji prozor sobe gleda na dvorište. S druge strane, u kući je pored mene bila i trudna supruga koja je prije tri godine preživjela infarkt. Vjerovatno se radilo o vojnom eksplozivu,  a motivima mogu samo nagađati. Sve ovo jedino mogu povezivati s poslom", kazao je Ostojić za Večernji, opisujući scene eksplozije i požara, naglasivši da njegov trenutni posao u špediciji ne bi mogao izazvati ovakve napade. Dodao je da prethodno nije primao nikakve prijeteće poruke, kao i to da ne shvata ovaj slučaj jer nikada nikome nije namjerno učinio neko zlo.

Kako se navodi, počinitelj ovog djela je pod okriljem mraka podmetnuo bombu pod vozilo i neprimjetno nestao. Policija u ovim trenucima još uvijek traga za njim i motivima, a kako navode stanovnici i susjedi o ovom slučaju u kojem je nastala šteta od oko 20.000 KM, riječ je o zastrašivanju ili osvetničkom činu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije