Dvoje djece povrijeđeno u požaru u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Dvoje djece povrijeđeno u požaru u Sarajevu
Foto: Facebook / Vatrogasci na mjestu požara

U sarajevskom naselju Hrid jučer, 23. oktobra, u poslijepodnevnim satima došlo je do požara na porodičnoj kući. Ova informacija potvrđena je za portal Radiosarajevo.ba iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

"Dojavu o požaru dobili smo u 13.22 sata, na teren su otišla tri vatrogasna vozila i 15 vatrogasaca. Vatra sa jedne kuće u ulici Veliki Kačanik se proširila na drugu", kazali su jučer iz PVB Kantona Sarajevo.

U ovom požaru povrijeđeno je dvoje djece, a danas su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dali više detalja o slučaju. Kako su naveli, prvo je došlo do požara na kući vlasništvo A.H., a vatra se potom proširila i na kuću vlasnišvo R.M. iz Sarajeva.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

"Tom prilikom je dvoje djece zadobilo lakše tjelesne povrede udisanjem dima, a ljekarska pomoć im je ukazana na Klinici za pedijatriju UKC u Sarajevu. Na objektima je nastupila materijalna šteta.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak protivpožarne zaštite", saopćeno je iz MUP-a.

Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo, a uzrok požara još uvijek nije poznat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije