Drama u Sarajevu: U požaru povrijeđene tri osobe, jedna u teškom stanju

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Sarajevu: U požaru povrijeđene tri osobe, jedna u teškom stanju
Foto: Arhiv / Ilustracija

Na Ilidži je jučer, u rano jutro 9. oktobra, došlo do požara u kojem su povrijeđene tri osobe, od čega jedna teško.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova danas su objavili više detalja o situaciji - gdje je požar počeo, gdje se proširio, kao i inicijale povrijeđenih osoba.

Kako navode, 9. oktobra, u 4.45 sati ujutro, obaviještena je PU Ilidža da je došlo do požara na kući u ulici Vinka Šamarlića, općina Ilidža.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su ustanovili da je u dvorištu kuće izgorjela kamp prikolica, a požar se proširio na kuću u neposrednoj blizini. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo.

Tom prilikom A.M., rođen 1966. godine zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život, dok su A.B., rođen 1989. godine i E.S., rođena 1979. godine lakše povrijeđeni, a ljekarska pomoć im je ukazana u UKC u Sarajevu.

"Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak protivpožarne zaštite", navode iz MUP-a

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije