Dvije osobe spašene u Neumskom zaljevu

Fena
Dvije osobe spašene u Neumskom zaljevu
Službenici Jedinice granične policije Neum, u suradnji sa službenicima Policijske postaje Neum, spasili su u ponedjeljak dvije osobe u Neumskom zaljevu.

Po dojavi članova obitelji da im se gubi svaki trag kormilari ove jedinice pronašli su kupače u vidno iznemoglom stanju na sredini Neumskog zaljeva. Sigurno su smješteni na službeno plovilo Granične policije BiH a potom predani službenicima PP Neum, koji su službenike JGP Neum prethodno obavijestili o nestanku dvije osobe u moru, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo danas su na letu za Beč lišili slobode A.A. (1984.) državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog kaznenog djela organizirani kriminal. A.A. je predan službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci na ulasku u BiH u ponedjeljak je slobode lišen bh. državljanin M.R. (1979.) jer je za njim Ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog kaznenog djela pronevjera u službi. Službenici Jedinice granične policije Trebinje M.R. predali su službenicima MUP-a KS-a na daljnje postupanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije