Izašli smo na ulice Sarajeva: Koga smo sreli, a ko odmara?

H. A., F. Z
Izašli smo na ulice Sarajeva: Koga smo sreli, a ko odmara?
Vrijeme je godišnjih odmora.

Građani i građanke Bosne i Hercegovine u ovim mjesecima odmaraju od poslovnih obaveza na sedam, petnaest, mjesec dana... 

Osim neizostavnih hrvatskih i crnogosrkih plaža, prema podacima turističkih agencija, za bh. građane i ove godine popularna destinacija je Turska, a postoji dosta interesa za Grčku, Albaniju, Španiju i Italiju.

Odlučili smo izaći na ulice glavnoga grada BiH i pitati da li su naši sugrađani i sugrađanke uspjeli izdvojiti budžet za porodični odmor, te gdje su putovali ili će putovati. 

Ulice grada bile su pune, ali kako smo pozdravljali šetače te ih pitali za odmor, shvatili smo da je na našim ulicama u ovom periodu najviše ljudi iz dijaspore. Tu su, kako su i navikli, došli u posjetu voljenoj domovini, posjetili porodice, prijatelje... 

Pogledajte šta su rekli za Radiosarajevo.ba šetači iz glavne sarajevske ulice:

Sve više turista i u BiH!

Prema podacima Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) naša zemlja našla se na listi „pobjednika“ u kategoriji onih država gdje broj turista raste najviše iz godine u godinu.

BiH je na sjajnom, šestom mjestu sa stopom rasta od 28,2 posto i, pored Islanda, jedina je evropska zemlja na ovoj listi.

 Prvo mjesto na listi gdje je naša zemlja, zauzeo je Paragvaj, a slijede Tadžikistan, Niue, Japan, Island, BiH, Panama, Tajland, Čile i Sejšeli.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije