Uskoro / Biciklističkom stazom do Dobrinje

01. 08. 2016. u 15:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sarajevsko naselje Dobrinja uskoro će biti povezano s biciklističkom stazom, koja je u prošloj godini izgrađena od Otoke do Nedžarića i povezana s Centrom za edukaciju, sport i rekreaciju ''Safet Zajko''.

Općina Novi Grad prva je u Kantonu Sarajevo na čijoj je teritoriji izgrađena biciklistička staza, a koja je u ovogodišnjem budžetu za izgradnju staze od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji izdvojila 230.000 KM.

Staza za bicikliste bit će izgrađena u dužini od 1.400 metara, a preostali dio staze gradit će se u narednom periodu. Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, radovi bi trebali biti završeni za 30 dana, a biciklisti će stazom također moći doći do Aerodroma, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

S obzirom na to da je u posljednje vrijeme primjetan sve veći broj biciklista koji to prijevozno sredstvo koriste ne samo u rekreativne svrhe, već i u transportne, izgradnjom biciklističke staze u ovom dijelu Novog Grad upotpunit će se ambijent za odvijanje biciklističkog saobraćaja.

Osim toga, razvoj biciklističkog saobraćaja u urbanim sredinama pozitivno utječe na zdravlje, ekologiju, a pogotovo na rasterećenje motornog saobraćaja.

NEMA KOMENTARA