Čarolija u Tuzli: Pogledajte snimke kad stadionom zagrmi 'Bosnom behar...'

Radiosarajevo.ba
Čarolija u Tuzli: Pogledajte snimke kad stadionom zagrmi 'Bosnom behar...'
Najveća zvijezda Balkana Dino Merlin u subotu je održao svoj drugi po redu koncert na prepunom stadionu Tušanj u Tuzli na kojem je zabilježen rekordni broj posjetilaca,te postao do sada najposjećeniji muzički događaj u historiji Tuzle.

Podsjećamo da je do subote najposjećeniji takav događaj također bio koncert ovog umjetnika u ljeto 2008. godine, na ovom istom stadionu.

Da publiku u Tuzli čeka nesvakidašnji spektakl i show na svjetskom nivou bilo je jasno već s prvim taktovima pjesme Školjka. Čarobnjak je publiku, koja ga je “posebno impresionirala i inspirirala”, pozvao da budu zajedno u harmoniji i ljubavi, a oni su mu uzvratili erupcijom oduševljenja i ovacijama.

Posebno se zahvalio bubnjaru Amaru Češljaru koji je uprkos povredi zadobivenoj na prethodnom koncertu u Sanskom Mostu, odsvirao koncert do kraja u punom kapacitetu i pokazao svoj raskošni talent i profesionalizam. Merlin se također zahvalio i svom pratećem bendu, a naročito klavijaturisti i muzičkom producentu, rođenom Tuzlaku Mahiru Sarihodžiću.

Tuzlaci su nakon dugog iščekivanja na najbolji način počašćeni istinskim spektaklom u trajanju od preko dva sata, a treba naglasiti da je sinoć prvi put upotrijebljena najnovija razglasna oprema iz SAD-a koja je doživjela svoju premijeru u čast publici u Tuzli.

Djelić atmosfere koji je vladao na koncertu možete pogledati na fascinantnim snimcima dronom na pjesmi Bosnom behar probeharao, a već naredna stanica karavana Hotel Nacional je Budva, 7. augusta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije