Odglumili razbojništvo: Dvije osobe lažno prijavile pljačku kladionice

Fena
Odglumili razbojništvo: Dvije osobe lažno prijavile pljačku kladionice
MUP ZDK / MUP ZDK / Ilustracija
Kakanjski policajci podnijet će prijave Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona protiv T.A., rođenog 1989. godine, i S.E., rođene 1993. godine, oboje iz Kaknja.

Oni su prijavljeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo lažno prijavljivanje i krivično djelo utaja.

Oni su  13. novembra, u jutarnjim satima odglumili razbojništvo, te lažno prijavili dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj da je maskirana osoba izvršila razbojništvo nad S.E., uposlenicom sportske kladionice Formula, kojom prilikom je otuđena torbica s oko 20.000 KM.

Radeći na rješavanju krivičnog djela, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su operativnim radom na terenu došli do određenih indicija da u navedenom slučaju nije ni izvršeno razbojništvo, te da je S.E. lažno prijavila navedeno krivično djelo.

Prikupljena saznanja su i potvrđena, a radi pravdanja fiktivne dobiti kladionice navedena osoba je zajedno s T.A. fingirala razbojništvo na način da je S.E. došla pred ulaz kladionice, dok je u blizini kladionice maskirani T.A. čekao, nakon čega je  pesnicom udario u predjelu lica i  otuđio torbicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije