Droga u školi u BiH: Nakon bijega, uhapšen maloljetnik

Radiosarajevo.ba
Droga u školi u BiH: Nakon bijega, uhapšen maloljetnik
FOTO: RSA / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su lišili maloljetno lice zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga i prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Naime, kako je saopćeno iz PU Banja Luka, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, a u okviru rada policije u zajednici, u školskom dvorištu banjalučke srednje škole, primjetili nepoznato lice sumnjivog ponašanja, koje se po uočavanju policijskih službenika dalo u bjeg.

Nakon što je sustignut kod navedenog je pronađeno i oduzeto oko 1,40 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. 

Protiv maloljetnika slijedi podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja nadležnom sudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije