Drama u Sarajevu: Lopov pobjegao iz policijske stanice pa krenula potjera za njim

A. S.
Drama u Sarajevu: Lopov pobjegao iz policijske stanice pa krenula potjera za njim
FOTO: Facebook / Treća policijska uprava u Sarajevu
U utorak, oko 16 sati, bili smo svjedoci nesvakidašnje drame ispred Treće policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo, kada je lopov iskoristio trenutak nepažnje i pobjegao iz pritvora, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Sve se desilo u sekundama, a brojni građani glavnog grada Bosne i Hercegovine koji su se u špici nakon posla našli ispred ove uprave, iznenađeni su posmatrali utrku lopova i dvojice policajaca, od kojih je jedan bio uniformiran, a drugi u civilu.

Lopov, koji je u ponedjeljak uhapšen zbog razbojništva nad radnicom u kiosku "Duhan-promet", u bijegu je udario u nekoliko slučajnih prolaznika, ali ga to nije omelo da nestane u nepoznatom pravcu.

Dvojica pripadnika MUP-a KS su krenuli u potragu, a informacija da se sve ovo dogodilo za portal Radiosarajevo.ba je potvrđena i iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Treća policijska uprava u Sarajevu - undefined
"Tačno je, osoba koja je uhapšena zbog razbojništva u kiosku "Duhan-promet" pobjegla je iz treće policijske uprave. Pripadnici MUP-a su ga u tom bijegu uspjeli stići i vratiti u pritvor. On je ponovo lišen slobode i danas će biti predat u Kantonalno tužilaštvo", potvrdila je za Radiosarajevo.ba Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS. 
Kada je bijeg u pitanju razbojnika, kako smo nezvanično uspjeli saznati, on je u jednom trenutku ostao sam u nezaključanoj kancelariji, što je vješto iskoristio i lagano se odšetao do izlaza.

Kada je vidio da su ga primjetili pripadnici MUP-a KS, dao se u bijeg. 

"Možemo kazati da je nakon bijega, uskoro ponovo uhapšen", dodala je Kuldija.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije