Drama u Bijeljini: Tokom gašenja požara eksplodirale dvije bombe, put blokiran

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Bijeljini: Tokom gašenja požara eksplodirale dvije bombe, put blokiran
Foto: Facebook / Vatrogasci / Ilustracija

Zbog požara koji je u Gornjoj Čađavici kod Bijeljine zahvatio kuću, u kojoj najvjerovatnije ima eksplozivnih naprava jer su se čule dvije detonacije, blokiran je put u ovom selu.

Dojava o požaru stigla je u 17:08, nakon čega je pet vatrogasnih vozila s 11 vatrogasaca izašlo na teren. Jedno vozilo se vratilo, dok su četiri ostala na mjestu događaja, vjerojatno će dežurati do jutra, izjavila je Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina.

Dežurni tužitelj, tim Hitne pomoći Doma zdravlja u Bijeljini te policija također su izašli na lice mjesta.

Metalci 1. maja izlaze na ulice Sarajeva: Ovo su njihovi zahtjevi

Metalci 1. maja izlaze na ulice Sarajeva: Ovo su njihovi zahtjevi

Iz Policijske uprave Bijeljina stigla je prijava da je došlo do požara na pomoćnom objektu, proširivši se na krovnu konstrukciju kuće.

"Policajci su stigli na lice mjesta, a nakon gašenja požara čule su se dvije detonacije, vjerojatno bombe na tavanu kuće", izjavili su iz Policijske uprave Bijeljina.

Policija, radnici Civilne zaštite Bijeljina i dežurni tužitelj obaviješteni su o situaciji, a dežurni tužitelj naložio je lokalizaciju požara, osiguranje mjesta do dolaska "A Tima" iz Doboja, te provedbu uviđaja nakon toga. "Trenutno se požar lokalizira, a nema izvještaja o ozlijeđenim osobama", potvrdila je policija za InfoBijeljina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije