Tužilaštvo uputilo žalbu jer je Sud odbio odrediti pritvor Amiru Pašiću Faći

2
L. R.
Tužilaštvo uputilo žalbu jer je Sud odbio odrediti pritvor Amiru Pašiću Faći
Foto: Radiosarajevo.ba / Amir Pašić Faćo i Omar Mehmedbašić

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je žalbu na odluku Općinskog Suda Sarajevo koji je odbio prijedlog Tužilaštva da se odredi pritvor Amiru Pašiću Faći.

Kako je potvrđeno iz ovog tužilaštva za portal Radiosarajevo.ba, žalbu su uputili zbog "bitne povrede odredaba krivičnog postupka, te zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja". Inače, pritvor su prethodno zatražili iz razloga jer smatraju da bi na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, te da bi mogao uništiti ili sakriti dokaze.

Kako je ranije objavio naš portal, Amir Pašić je uhapšen jer je prijetio sudiji Općinskog suda u Sarajevu.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Novo Sarajevo, koja na svom području nije mogla pronaći Pašića te su raspisali operativnu potragu.

Pašić je ubrzo lociran na području starog dijela Sarajeva, gdje su ga i uhapsili pripadnici Policijske uprave Stari Grad.

Ranije je iz sarajevske policije saopćeno - navodeći samo incijale uhapšenog - kako je Pašić nakon hapšenja prvo bio predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a potom i u sarajevsko Tužilaštvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije