Omar Mehmedbašić nakon ročišta: Amir Pašić Faćo je psovao i meni, pa me sada zvao da ga branim

2
A. Ka.
Omar Mehmedbašić nakon ročišta: Amir Pašić Faćo je psovao i meni, pa me sada zvao da ga branim
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sprovođenje Amira Pašića Faće

U Općinskom sudu u Sarajevu danas, 22. novembra, održano je ročište na kojem se razmatrao prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo o određivanu pritvora Amiru Pašiću Faći, koji se sumnjiči da je prijetio sudiji Općinskog suda u Sarajevu T. B. (identitet poznat redakciji op. a.).

Omar Mehmedbašić, advokat Pašića, za portal Radiosarajevo.ba kazao je da ne može iznositi detalje sa ročišta, budući da je javnost bila isključena i to na zahtjev sudije.

Mehmedbašić je kazao da je Tužilaštvo KS zatražilo pritvor iz razloga jer bi na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, te da bi mogao uništiti ili sakriti dokaze.

Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

S druge strane, Mehmedbašić nam je otkrio šta je Pašić izjavio tokom saslušanja pred tužiocem.

Psovao i advokatu

"On je u Tužilaštvu KS iznio odbranu da nije prijetio i počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Njega nije ni prijavio oštećeni, nego treća osoba. Drugim riječima, mora se izazvati osjećaj straha kod oštećenog te da ga on i prijavi, kako bi djelo koje mu se stavlja na teret imalo smisla. Oštećeni nije čak ni saslušan", rekao je Mehmedbašić.

Advokat Mehmedbašić dodaje da njegov klijent ne poznaje oštećenog.

Saznajemo: Predložen pritvor za Amira Pašića

Saznajemo: Predložen pritvor za Amira Pašića

"Pašić ni ne zna ko je oštećeni T. B. On ga čak naziva tužiocem, a zapravo je čovjek sudija, koji je, prema mom mišljenju, vrhunski stručnjak. Ovaj slučaj je, prema mišljenju odbrane, remećenje javnog reda i mira. Faćo je psovao i mene, a sada me zvao da ga branim. To je način njegove komunikacije sa 'publikom'", zaključio je Mehmedbašić.

Podsjetimo, slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Novo Sarajevo, koja na svom području nije mogla pronaći Pašića te su raspisali operativnu potragu.

Lociran u Starom Gradu

Pašić je ubrzo lociran na području starog dijela Sarajeva, gdje su ga i uhapsili pripadnici Policijske uprave Stari Grad.

Kako je ranije saopćeno iz sarajevske policije, navodeći samo incijale uhapšenog, Pašić je nakon hapšenja prvo bio predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Omar Mehmedbašić; Zastupa osumnjičenog

Na koncu je predat u sarajevsko Tužilaštvo.

Inače, Pašić je od ranije poznat organima gonjenja, a u posljednje vrijeme često se može vidjeti na TikToku gdje vodi 'verbalne ratove'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije