Drama na Kupresu: Kombi probio policijsku blokadu, hitne službe na terenu

0
Radiosarajevo.ba
Drama na Kupresu: Kombi probio policijsku blokadu, hitne službe na terenu
Foto: Čitatelj / Kupres

Na cestama u blizini Kupresa danas, 7. oktobra odvijala se prava drama.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Policijske uprave Livno kombi je probio policijsku blokadu, uništio nekoliko vozila pa sletio u dvorište crkve.

Službenici Policijske postaje Tomislavgrad su oko 11:50 sati na cesti Blidinje - Tomislavgrad na jednom punktu pokušali zaustaviti kombi vozilo Mercedes Sprinter (bh. registracijskih oznaka), dajući mu znakove rukom da se zaustavi. Nedaleko od policijske patrole, kombi se okrenuo i počeo bježati lokalnim cestama kroz naseljena mjesta, a potom i magistralom.

Barbarez okupio Zmajeve pa poručio: "Volim Zenicu, naježim se kada se sjetim utakmica tamo"

Barbarez okupio Zmajeve pa poručio: "Volim Zenicu, naježim se kada se sjetim utakmica tamo"

Službenici PP Kupres su na jednom dijelu magistrale postavili blokadu na način da su zatvorili prolaz sa dva policijska vozila. Vozač kombija se zaletio vozilom, te je probio blokadu i oštetio dva službena policijska vozila. Potom je stao, vratio se malo unatrag, te se zabio u još jedno policijsko vozilo.

Zatim je nastavio kretanje dalje i u naselju Osmanlije skrenuo je u dvorište crkve, vozilom je oštetio nekoliko sadnica, a potom je vozač izašao iz vozila i dao se u bijeg pješke, ali je ubrzo uhapšen.

Kako su nam potvrdili iz policije, povrijeđenih nije bilo, a saobraćaj je na ovom dijelu obustavljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije