Policijska potjera na bh. putu: Vozač sa 15.000 KM kazni bježao patroli i nožem povrijedio policajca

0
Radiosarajevo.ba
Policijska potjera na bh. putu: Vozač sa 15.000 KM kazni bježao patroli i nožem povrijedio policajca
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Kakanj u nedjelju, 23. juna, vodili su potjeru putničkim motornim vozilom, marke "Lancia", čiji se vozač nije htio zaustaviti te je zatim napao policajca.

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog Kantona, događaj je počeo u nedjelju, 23. juna, u 09,41 sati, u ulici 7 Muslimanske brigade.

Policijski službenici Policijske stanice Kakanj su krečući se za navedenim vozilom vozača sustigli u mjestu Hrastovac, te je non tom prilikom oštrim predmetom nanio povrede policijskom službeniku, koji je usljed toga zadobio lakše tjelesne povrede, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Kakanj.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

"Vozač pomenutog vozila A.A. (1979) iz Zenice je savladan i lišen slobode, a potom zadržan u prostorijama za zadržavanje zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti'.

Provjerom u prekršajnoj evidenciji utvrđeno je da je lice povratnik u vršenju težih prekršaja u saobraćaju, te da u registru novčanih kazni ima evidentiran iznos od 15.320 KM neplaćenih kazni. Sporno vozilo je oduzeto i deponovano na parking prostoru Policijske stanice Kakanj. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca, nakon čega je nad A.A. zavedena kriminalistička obrada, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije