Drama na svadbi: Drškom pištolja udario mladoženju u glavu zbog hrvatske zastave

23
Radiosarajevo.ba
Drama na svadbi: Drškom pištolja udario mladoženju u glavu zbog hrvatske zastave
Foto: Screenshoot / Ilustracija

Na magistralnom putu Tuzla-Orašje u Lončarima, Cvijan Cvijanović i Siniša Stevanović presreli su i blokirali svatovsku kolonu koja se kretala iz Brčkog u Domaljevac.

Oni su tom prilikom prijetili svatovima, ali i otrgnuli hrvatsku zastavu, te je jedan mladić drškom pištolja udario mladoženju u glavu.

Kako piše Večernji, dan koji je trebao biti najsretniji u životu za Roberta Tomića i njegovu izabranicu pretvorio se pravi horor, kada su 30. oktobra ove godine oko 13.20 sati dvojica mladića srpske nacionalnosti, automobilom marke Audi A6, karavan, zlatne boje presreli i zaustavili svatove, jer je u koloni bila jedna hrvatska zastava.

Galić poručio da ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje

Galić poručio da ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje

Brat Lepe Brene oženio sina Edina: Porodica Jahić na okupu poslije mnogo godina

Brat Lepe Brene oženio sina Edina: Porodica Jahić na okupu poslije mnogo godina

"Mislio sam da neko zaobilazi kolonu jer svatovi idu malo sporije. Nisam ni slutio što će se dogoditi. Autom su potom popriječili put i tada je krenula agonija. Oteli su zastavu, slomili i stavili u auto. Izašao sam vani da vidim o čemu se radi. Tada je Siniša Stevanović izvadio pištolj, repetirao ga i okrenuo ga u mene. Krenuo sam u samoobranu da maknem pištolj, nakon čega me on tim pištoljem udario u potiljak glave, poslije čega sam pao. Kada sam pao krenuo me udarati nogama - ispričao je Robert Tomić.

Ilija Babić, koji je bio kum Tomiću je potvrdio ovaj nemili događaj te kazao kako je razočaran reakcijom policije Republike Srpske.

"Kada je kolona zaustavljena izašao sam iz auta i vidio Cvijana Cvijanovića koji je sa mnom išao u školu. Odmah iza mene je izašao i Robert. Tada je Siniša Stevanović iz kutije izvadio pištolj i napao Roberta. Nakon što je povrijedio mladoženju sjeli su u auto i pobjegli. Unesrećenog smo odmah stavili u auto i odvezli su ga u bolnicu u Orašje. Bilo je užasno, ljudi su bili prestrašeni, djeca su plakala. Pozvali smo odmah policiju, a kada su došli policajac nas je pitao, parafraziram, „Zašto ste i pokazivali zastavu kad znate što će biti?“. Odmah smo rekli imena napadača, međutim oni su tek sutra dan otišli na ispitivanje", rekao je.

Unesrećenom mladoženji je u bolnici u Orašju pružena liječnička pomoć, gdje mu je rana zadobivena od udarca pištoljem ušivena. Ustanovljeno je da je dobio i potres mozga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije