Dragan Mioković pohvalio brzu reakciju policije u slučaju influenserice Adne Helić

9
Radiosarajevo.ba
Dragan Mioković pohvalio brzu reakciju policije u slučaju influenserice Adne Helić
Foto: Radiosarajevo.ba / Instagram / Dragan Mioković i Adna Helić

Povodom brze reakcije sarajevske policije koja je sankcionirala influensericu Adnu Helić zbog nesavjesne vožnje čiji je snimak podijelila na Instagramu, reagirao je Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH, penzionisani sarajevski policajac, nekadašnji vođa tima istražitelja Centra službi bezbjednosti (CSB) Sarajevo.

Današnja brza reakcija policije zbog nesavjesne vožnje ali i njene promocije za svaku je pohvalu. Nadam se da će biti još puno brzih i efikasnih reakcija poput ove. Ovo je način na koji policija svojom efikasnošću popravlja percepciju građana o stanju sigurnosti u Kantonu Sarajevo, ali i Federaciji BiH. Sigurnost u saobraćaju je važna i ne smijemo dopuštati bahato ponašanje, a pogotovo ne ono koje se još javno iskazuje.

Moramo dići saobraćajnu kulturu na veći nivo. S tim ciljem nastavit ćemo raditi na poboljšanju postojećih i stvaranju novih biciklističkih i pješačkih zona te na poboljšanju gradskog saobraćaja da što više ljudi motiviramo za pješačenje, bicikliranje i vožnju javnim prevoznim sredstvima, a policiju pozivamo da poduzme hitne korake kako bi se osigurala sigurnost saobraćajnica, posebno u naseljenim područjima. Neophodno je sankcionirati nesavjesna ponašanja, od nepoštivanja brzine pa do korištenja mobitela u toku vožnje ili nepropisnog prevoza djece.

Novi incident u Sarajevu: Ponovo izboden Suljo Domac

Novi incident u Sarajevu: Ponovo izboden Suljo Domac

Glavni akteri saobraćaja su pješaci, biciklisti i gradski saobraćaj i njima sve mora biti podređeno. Neoprezni i nesavjesni vozači opasnost su kako za pješake, tako i za druge vozače. Samo njihovom strogom kontrolom naše ulice možemo učiniti sigurnijima“, naveo je Dragan Mioković.

Da li influensericu čeka velika kazna zbog bahate vožnje? Evo šta kažu iz MUP-a KS

Da li influensericu čeka velika kazna zbog bahate vožnje? Evo šta kažu iz MUP-a KS

Podsjetimo, influenserica iz Sarajeva Adna Helić svoju bahatu vožnju snimala je za svoj Instagram Story.

Ona je javno objavljivala bahatu vožnju po cijelom gradu na svom Instagram Storyju, i to u više navrata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije