Dojava o bombi u Općinskom sudu u Sarajevu, zgrada evakuirana

1
Radiosarajevo.ba
Dojava o bombi u Općinskom sudu u Sarajevu, zgrada evakuirana
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Zbog dojave o bombi evakuisana je zgrada u kojoj se nalazi Općinski sud u Sarajevu.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba Mirza Hadžiabdić, iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dojava o bombi stigla je uoči početka ročišta u slučaju "Tower", koje je bilo zakazano za 9 sati. 

U toku je KDZ pregled, nakon kojeg će biti nastavljena samo ročišta koja su najavljena. 

Podsjetimo Mahmutović i zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera Sedin Halilagić uhapšeni su lani s označenim novcem od 30.680 eura. 

Općinski sud u Sarajevu u oktorbu 2019. potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Halilagića i Mahmutovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristii. 

Prema navodima iz optužnice, Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović terete se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme Smart Invest, koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower, od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao.

Dio, prethodno označenog novca, u iznosu od oko 60 hiljada maraka oštećeni je predao optuženima, koji su prilikom preuzimanja i lišeni slobode. Na prijedlog Tužilaštva KS optuženima su produžene mjere zabrane. I to zabrana sastajanja s određenim osobama i redovno javljanje nadležnoj policijskoj stanici. Istovremeno, postupajući tužilac predložio je i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom“, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije