Policija u BiH uhapsila zelenaša, pronađeni materijalni dokazi

1
Radiosarajevo.ba
Policija u BiH uhapsila zelenaša, pronađeni materijalni dokazi
Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 11. decembra, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršili su pretres stana i putničkih automobila koje koristi osoba inicijala B.M. iz Dervente, a zbog osnova sumnje da je navedena osoba izvršila krivična djela „Zelenaštvo“, „Protivpravno lišenje slobode“ i „Tjelesna povreda“.

Prilikom navedenog pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

"Za osobu inicijala B.M. postoji osnov sumnje da je u vremenskom periodu od 2018. godine do danas, prilikom davanja novca na zajam, iskoristilo teško imovinsko stanje oštećenih lica te za sebe ugovorilo i pribavilo protivpravnu imovinsku korist.

Takođe za navedeno lice postoji osnov sumnje da je u više navrata uputilo prijetnje oštećenim licima zbog vraćanja preostalog duga te da je jedno oštećeno lice uguralo u svoj putnički automobil, odvezlo na određenu lokakciju nakon čega je istom nanijelo tjelesne povrede", saopćeno je iz PU Doboj.

S obzirom da je krivično djelo „Zelenaštvo“ specifično krivično djelo koje građani rijetko ili nikako ne prijavljuju, te u slučaju da postoje građani koji su oštećeni ovom vrstom krivičnog djela, ovim putem ih pozivamo da slučaj prijave policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije