Kupili dron, pretvorili ga u leteći bacač plamena i obračunali se s osama

0
Radiosarajevo.ba
Kupili dron, pretvorili ga u leteći bacač plamena i obračunali se s osama
Foto: Screenshot/Youtube / Leteći bacač plamena

Volonterska skupina Blue Sky Rescue koja provodi operacije potrage i spašavanja te druge poslove iz domene hitnih službi, udružila se sa slejanima okruga Zhong u Kini te su, da bi riješili problem stotina osinjaka, preradili dorn u leteći bacač plamena.

Seljani i volonteri prikupili su 12.200 dolara potrebnih za kupovinu profesionalnog drona te su na njega postavili spremnik s benzinom te mlaznicu dužine podlaktice isturenu prema van.

Sve su spojili sa sistemom kojim daljinskim upravljačem upravlja operater i pakleno čišćenje je moglo započeti.

Dron naoružan bacačem plamena pokazao se iznimno učinkovitim te je u plamenu zasad nestalo 11 od preko stotinu osinjaka visoko u krošnjama drveća u okrugu Zhong. Obzirom na to kako dron efektivno uništava osinjake, ne treba sumnjati da će ostatak njih biti brzo i jednako efikasno sveden na pepeo.

Pitanje je samo, je li opravdana baš tako drastična metoda rješavanja problema na kojeg se seljani već duže vremena žale, piše zimo.dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije