MUP KS: Policija intenzivno traga za Jasminom Hatićem

3
Radiosarajevo.ba
MUP KS: Policija intenzivno traga za Jasminom Hatićem
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Baščaršija

Policija iz Sarajeva intenzivno traga za Jasminom Hatićem koji se sumnjiči da je sinoć u centru Sarajeva, u Ferhadiji, ranio Almera Inajetovića, Mirzu Bašića i slučajnog prolaznika.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba Mirza Hadžiabdić, iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Policija traga za osumnjičenim. Za sada nemamo više informacija", kazao je kratko Hadžiabdić.

Kako saznajemo, za Hatićem je raspisana potjernica, a kao motiv pucnjave spominje se višegodišnja netrpeljivost između njega i Inajetovića. 

Podsjetimo, na Baščaršiji u Sarajevu, u blizini Slatkog ćošeta, sinoć u 18.10 sati došlo do pucnjave u kojoj je ranjene dvije osobe, potvrđeno je ranije za portal Radiosarajevo.ba.

"U 18.10 sati obaviješten je Oprativni centar Uprave policije da su dvije osobe zatražile pomoć od građana u blizini Slatkog ćošeta. Prema prvim informacijama uslijed upotrebe vatrenog oružja od nepoznate osobe ranjene su dvije osobe", dodao je za Radiosarajevo.ba Mirza Hadžiabdić.

Naglasio je da su pripadnici MUP-a KS krenuli u potjeru za osobom koja je pucala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije