Očevici o pucnjavi na Baščaršiji: Pucao je neko u kostimu Djeda mraza

5
Radiosarajevo.ba
Očevici o pucnjavi na Baščaršiji: Pucao je neko u kostimu Djeda mraza
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Baščaršija
Napadač koji je večeras ranio dva lica na Baščaršiji bio je odjeven u kostim Djeda Mraza, rekli su očevici događaja pucnjave u Sarajevu koja se dogodila u 18.10 sati.

Prema njihovim riječima, muškarac u kostimu Djeda Mraza užurbano je hodao ulicom, te je izvadio pištolj i počeo da puca u pravcu tri lica, dva muškarca i djevojke.

"Noćas u vrijeme jacije, na samom kraju namaza, bilo je pucanje u Ferhadiji, 30 metara od džamije. Neko je u kostimu Djeda mraza pucao iz pištolja i ranio dvojicu momaka na ulici. Niko od džematlija nije povrijeđen, hvala Allahu. Težak i opasan vakat, Allah da providi i sačuva!", napisao je na Facebooku Muhamed Velić, sarajevski imam. 

Prema prvim informacijama, u pucnjavi je lakše ranjen Almer Inajetović, policija, navodno, traga za napadačem koji je od ranije poznat organima gonjenja.

Podsjetimo, na Baščaršiji u Sarajevu, u blizini Slatkog ćošeta, večeras u 18.10 sati došlo do pucnjave u kojoj je ranjene dvije osobe, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

"U 18.10 sati obaviješten je Oprativni centar Uprave policije da su dvije osobe zatražile pomoć od građana u blizin iSlatkog ćošeta. Prema prvim informacijama uslijed upotrebe vatrenog oružja od nepoznate osobe ranjene su dvije osobe", dodao je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Naglasio je da su pripadnici MUP-a KS krenuli u potjeru za osobom koja je pucala. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije