Snimali intimne odnose pa ucjenjivali oštećenu osobu, tražili 100.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Snimali intimne odnose pa ucjenjivali oštećenu osobu, tražili 100.000 KM
Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 29. marta poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, uhapsili dvije osobe iz Novog Travnika inicijala A. R. (1993.) i A. D. (1994.), koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Ucjena" iz člana 296. i "Neovlašteno optičko snimanje" iz člana 189. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na dvije lokacije na području Srednjobosanskog kantona, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja predmetnih krivičnih djela, a koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku.

Naime, lica A. R. i A. D. se sumnjiče da su u mjesecu novembru 2020. godine pribavili neovlašteno sačinjene snimke jedne osobe prilikom određenog događaja privatnog karaktera koji se desio u Mostaru, a potom od mjeseca decembra 2020. do januara 2021. godine, oštećeno lice ucijenjivali da će javno objaviti sporne snimke, ukoliko im ne isplati novčani iznos od 100.000,00 KM.

Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te su u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije