Doboj: Vlasnik kineske radnje dječakovom glavom udarao o ogradu

Radiosarajevo.ba
Doboj: Vlasnik kineske radnje dječakovom glavom udarao o ogradu
Foto: Nezavisne novine / Vlasnik kineske radnje napao dječaka

Sve se odigralo munjevito, vlasnik je izašao iz kineske radnje i rukom dohvatio prvog dječaka koji se tu nalazio i počeo ga tući, a u pomoć mu je došla supruga s metlom u ruci, pišu Nezavisne novine.

Tako su očevici opisali šta se u ponedjeljak navečer dešavalo ispred kineske radnje u Ulici kralja Aleksandra u Doboju kada je teške povrede zadobio dvanaestogodišnji I.P. vraćajući se s drugovima iz škole.

Dragan Prodić, otac povrijeđenog dječaka, priča da se njegov sin s još trojicom dječaka vraćao s nastave i prolazio pored kineske radnje, koja se nalazi oko 300 metara udaljenosti od OŠ "Vuk Stefanović Karadžić".

"On je istrčao iz radnje (Kinez), moj sin nije ni bježao, iznenadio ga je, i to se sve desilo na trotoaru. Jednom je razbijen o asfalt, pa još jednom i onda ga je vukao do metalne ograde i udarao glavom o ogradu. Pri pokušaju da odbrani druga još jedan dječak je dobio udarac od supruge tog siledžije, Kineskinje, i djeca su se uplašila i razbježala", rekao je Prodić.

Sina je, kaže, zatekao na mjestu događaja u stanju šoka i naredna tri sata nije mogao da ga smiri. Dodaje da je, navodno, Kinez bio isprovociran pitanjima i dobacivanjem djece.

"Ne želim da pomislim da može postojati bilo kakav razlog za brutalno premlaćivanje dvanaestogodišnjaka. Da neko dječjom glavom lupa u kapiju, za to ne postoji nikakvo opravdanje. Kao roditelj preduzet ću sve zakonske mjere, jer ovakvi krvnički napadi na djecu ne smiju da se dešavaju", rekao Prodić.

Policiju je, kako saznaju Nezavisne, pozvao gost kafane koja se nalazi pored radnje, a u ovom ugostiteljskom objektu saznali su da se vlasnik žalio tvrdeći "da mu stalno lome robu koja je izložena ispred".

Dječak je zbrinut u Službi hirurgije dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", gdje je utvrđeno da, srećom, nema koštanih traumatskih promjena, stavljen mu je gips na ruku i upućen je na CT glave.

Dragana Kerkez, portparolka Policijske uprave Doboj, rekla je za Nezavisne da je u ponedjeljak, oko 18.45, Policijskoj stanici Doboj 1 prijavljeno da u Ulici kralja Aleksandra muškarac tuče dijete, nakon čega su policajci izašli na lice mjesta gdje su identifikovali vinovnike, L.M.Y. (38) i J.H. (39), oboje iz Kine, te dva maloljetnika.

Više o ovom događaju pročitajte na sljedećem linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije