Muškarac u Doboju izvadio pištolj i prijetio maloljetnicima

Radiosarajevo.ba
Muškarac u Doboju izvadio pištolj i prijetio maloljetnicima

Muškarac iz Tešnja, koji je nedavno napao maloljetnike u Doboju, prijeteći im pištoljem, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo „ugrožavanje sigurnosti“. 

Riječ je o M.J. , koji je uhapšen na području općine Tešanj, saradnjom policijskih službenika Policijske stanice Doboj 1, s kolegama Policijske uprave Tešanj, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Prijavljeni je 21. decembra oko 16.15 sati vozilo "audi A8“ kojim se kretao Nemanjinom ulicom u Doboju usmjerio na grupu pješaka, pet maloljetnika.

Četiri maloljetnika su se nalazila na trotoaru, a jedan maloljetnik koji je stajao na kolovozu odmah do trotoara, pomjerio se unazad kako bi izbjegao udar vozila.

Prijavljeni M.J. je zajedno s dvije ženske osobe izašao iz vozila i verbalno napao maloljetnika, dok ga je jedna ženska osoba odvraćala od daljeg napada.

Tokom međusobnog guranja koje je nastalo između M.J. i mladića, M.J. se otrgnuo od ženske osobe koja ga je pokušala spriječiti u daljem napadu, nakon čega je iza pojasa izvadio pištolj i usmjerio prema grupi maloljetnika.

Mladići su se udaljili prema suprotnoj strani ulice, a M.J. ih je sustigao udarivši jednog mladića nogom u tijelo, dok su drugi maloljetnici njemu zadali udarce po tijelu.

Potom je M.J. repetirao pištolj koji je usmjerio u glavu maloljetniku koji mu je potom rekao da puca.

Dalji napad je spriječio policijski službenik Centra javne bezbjednosti Doboj izdavši naredbu izvršiocu da odloži pištolj, nakon čega je M.J. otrčao do vozila kojim se udaljio u nepoznatom pravcu. 

Nakon izvršene kriminalističke obrade M.J. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, danas predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije