Produžen pritvor: Žena iz Doboja osumnjičena da je ubila tri bebe, svoju unučad

Radiosarajevo.ba
Produžen pritvor: Žena iz Doboja osumnjičena da je ubila tri bebe, svoju unučad

Iz Okružnog suda u Doboju saopćeno je da je pritvor produžen osobama J.V, C.Ž. i B.R, koji su osumnjičeni za obljubu nemoćnog lica i B.V, osumnjičenoj za teško ubistvo.

Horor u Doboju: Policija sumnja da je žena ubijala novorođenu unučad

Pritvor ovim licima produžen je zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Vojkana Bogojević osumnjičena je da je u septembru 2011. godine i julu 2013. godine, nakon što je kćerki čiji su inicijali S.B. pomogla pri porođajima u porodičnoj kući i štali, ubila novorođenčad, čija je tijela bacila u šipražje na njivi u blizini porodične kuće, javlja Srna.

Istražnim radnjama utvrđeno je da je S. B. u aprilu 2015. godine rodila živo novorođenče, koje je potom ubila.

Protiv S. B, koja je pod nadzorom policije, Okružnom tužilaštvu Doboj podnesen je izvještaj o ubistvu djeteta pri porođaju.

Osumnjičeni V.J. je s oštećenom stupio u spolni odnos u decembru 2010. godine, Ž.C. u oktobru 2012. godine, a R.B. u julu 2014. godine, nakon čega je S.B. zatrudnjela.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije