Djevojka se pojavila u policiji i negirala otmicu u Mostaru

S. H.
Djevojka se pojavila u policiji i negirala otmicu u Mostaru
Foto: Bljesak.info / Ilustracija
Djevojka A. F. iz Mostara pojavila se zajedno sa svojim navodnim otmičarem u prostorijama MUP-a HNK-a nakon što je od ranih jutarnjih sati za njima trajala velika policijska potraga.

A. F. je negirala da je A. Š. oteo, te je povukla prijavu koja je bila podnesena protiv njega, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

A. Š. je nakon toga pušten na slobodu uz prekršajnu prijavu, rekao nam je Marić.

Podsjećamo, policiji MUP-a HNK-a prijavljeno je da je Aldin Š. iz Mostara jutros oko 2:20 sati oteo djevojku, te da je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Aldin je otmicu počinio nakon što je izašao iz policijske stanice u kojoj je saslušavan zbog krađe. On je, navodi se, na južnom izlazu iz Mostara presreo automobil u kojem se nalazila 21-godišnja A. F., koja je navodno bila njegova djevojka.

Nakon što je zaustavio automobil, djevojku je nasilu izvukao iz automobila, te je nekoliko puta i udario, nakon čega ju je svojim automobilom odvezao u pravcu Blagaja, gdje mu se gubi svaki trag.

Inače, Aldin Š. je odranije poznat policijskim službenicima zbog brojnih krivičnih djela za koja je osumnjičen u prethodnom periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije