Direktor škole u Sarajevu: 'Ne mogu pričati, upravo je dojavljena bomba'

12
Radiosarajevo.ba
Direktor škole u Sarajevu: 'Ne mogu pričati, upravo je dojavljena bomba'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

U četvrtak, 24. oktobra, dojavljeno je da je u 12 srednjih školi postavljena bomba, što je portal Radiosarajevo.ba prvi saznao i objavio.

Nakon što se desila pucnjava ispred Mašinske tehničke škole u Sarajevu, kontaktirali smo Mersihu Novalić, portparolku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), koja nam je potvrdila tu informaciju.

"PU Centar je u 08:00 sati zaprimila informaciju o incidentu u dvorištu Srednje škole metalskih zanimanja u kojem je povrijeđen jedan učenik. Izlaskom na teren, policijski službenici su utvrdili da je jedan maloljetnik upotrijebio vatreno oružje i nanio povredu u predjelu potkoljenice drugom maloljetniku.

Sjednica Skupštine KS: Usvojen Zakon o registru finansijskih obaveza

Sjednica Skupštine KS: Usvojen Zakon o registru finansijskih obaveza

Povrijeđenom maloljetniku je KCUS-u utvrđena lakša tjelesna povreda, a drugi maloljetnik je pod kontrolom policijskih službenika. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a policijski službenici su na terenu", kazala je Novalić.

Da bismo dobili informaciju više o ovom slučaju kontaktirali smo Faruka Čupovića, direktora Mašinske tehničke škole.

Kada nam se javio, naš telefonski poziv brzo je prekinut...

"Ne mogu sada pričati, upravo je dojavljeno da je u školi postavljena eksplozivna naprava. Razgovarat ćemo kasnije...", rekao je Direktor Čupović za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije