Mehmedagić napustio MUP KS nakon ispitivanja, prebačen u prostorije za zadržavanje

Radiosarajevo.ba
Mehmedagić napustio MUP KS nakon ispitivanja, prebačen u prostorije za zadržavanje
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Direktor OSA-e Osman Mehmedagić napustio MUP KS

Osman Mehmedagić Osmica. direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), napustio je prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), gdje je proveo više od tri sata na ispitivanju, javlja reporter portala Radiosarajevo.ba.

Mehmedagić će do četvrtka ujutro biti u prostorijama za zadržavanje MUP-a KS, potvrđeno je za naš portal, kada bi trebao biti prebačen u Tužilaštvo BiH s obzirom da se zakonski ta procedura mora izvršiti u roku 24 sata.

"Osoba O. M. koja je, po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, lišena slobode od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, zadržana je u prostorijama za zadržavanje osoba lišenih slobode, te će u zakonom propisanom roku biti predata u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH", potvrdili su iz MUP-a KS.

Pola sata ranije prostorije MUP-a KS napustio je advokat Mehmedagića Nermin Mulalić, koji se s inspektorima i građevinskim veštakom uputio na adresu stanovanja direktora OSA-e, gdje je završen pretres njegovih nekretnina u Sarajevu.

Utvrđivanje vrijednosti kuće direktora OSA-e se vrši i zbog toga što se Osmanagić tereti za pranje novca prilikom kupovine u Sarajevu.

Povod za sumnju je što novac kojim je kupio kuću, Mehmedagić nije podigao sa računa u banci.

Nakon što su Mehmedagića priveli pripadnici MUP-a KS, oglasili su se i iz Tužilaštva BiH.

U saopćenju su naveli da se Mehmedagić tereti za tri kaznena djela - zlouporabe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

"Po nalogu Tužilaštva BIH lišen je slobode osumnjičeni Osman Mehmedagić. Lišenje slobode realizirali su policijski djelatnici MUP-a Kantona Sarajevo. Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca. Postupajući tužitelj koordinira rad ovlaštenih policijskih djelatnika na terenu, te će tokom dana narediti dalje aktivnosti u predmetu", navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH. 

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije