Direktor komunalnog preduzeća za Novu godinu "dobio" bombu: Istraga u toku

E. H.
Direktor komunalnog preduzeća za Novu godinu "dobio" bombu: Istraga u toku
Arhiv / Ilustracija
Nevjerovatan slučaj zabilježili su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Brčko Distrikta, kada je na ulaznim vratima jednog stana u Brčkom pronađena PVC vreća sa ručnom bombom.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Halid Emkić, glasnogovornik MUP-a Brčko Distrikta, oko 12.45 sati ovaj slučaj je prijavljen nadležnoj policijskoj upravi, te su policijski službenici vrlo brzo izašli na mjesto prijave. Utvrđeno je da je NN lice postavilo PVC vreću na ulazna vrata stana Nermina Reizovića, direktora Komunalnog preduzeća Brčko Distrikta.

O ovom neobičnom novogodišnjem "poklonu“ direktora Reizovića uskoro je obaviješten i nadležni tužilac koji je, zajedno sa policijskim službenicima obavio uviđaj, nakon kojeg je bomba sigurno uklonjena. Uskoro će nad njom biti izvršeno i vještačenje, kako bi se utvrdilo čije je vlasništvo.

Policijski službenici, kazao nam je Emkić na kraju izjave, poduzimaju i dalje hitne mjere na rasvjetljavanju ovog slučaja, kako bi se doznale sve okolnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije