U novogodišnjoj noći ranjavanje, tuča i napadi na policajce: Uhapšen muškarac

Fena
U novogodišnjoj noći ranjavanje, tuča i napadi na policajce: Uhapšen muškarac
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u novogodišnjoj noći evidentiralo ukupno 13 narušavanja javnog reda i mira od kojih je 12 narušeno tučom.

U 03.50 sati, u Bijeljini je J. N. nožem nanio povrede A. B. Povrijeđeni je prebačen u bolnicu u Bijeljini, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, a dežurni ljekar je konstatovao da je zadobio lakše tjelesne povrede. 

Također, u Bijeljini, u 04.50 sati, u Karađorđevoj ulici, fizički je napadnut policijski službenik. Napadač, V.P., državljanin Republike Srbije je nakon dolaska policijske patrole na mjesto događaja, nasrnulo je na još jednog policijskog službenika, nanijevši mu povrede u predjelu nosa.

V. P. je lišen slobode, potvrđeno je danas iz MUP-a RS-a.

U 05.15 sati u Zanatskom centru u Banja Luci došlo je do tuče više osoba, u kojoj je povrijeđen maloljetnik iz Laktaša. Ukazana mu je ljekarska pomoć, nakon čega je pušen na kućno liječenje.

Operativni rad na rasvjetljavanju ovog događaja je u toku.

Istovremeno, u ovom periodu na području Republike Srpske evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije