Diler iz BiH u kući uzgajao marihuanu: Pogledajte šta su pronašli policajci

1
Radiosarajevo.ba
Diler iz BiH u kući uzgajao marihuanu: Pogledajte šta su pronašli policajci
Foto: MUP TK / Oduzeta droga i stabljike

Pripadnici Sektora kriminalističke policije - Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi E. K. (37) iz Gračanice.

Prilikom pretresa pronađeno je više većih i manjih pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, određen broj sjemenki koje izgledom asociraju na sjemenke biljke kanabis, kao i oprema koja se može koristiti za proizvodnju opojne droge, odnosno improvizovana laboratorija (produžni kablovi, led lampe, reflektori, grijalice, ventilatori, mjerač vlažnosti, tajmer i dr.).

Oduzet je i određen broj saksija u kojima se nalaze zasađene biljke, visine od sedam do 60 centimetara, a koje izgledom asociraju na biljke kanabisa, zatim digitalna vaga, drobilica, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Predsjedništvo BiH o prijemu Kosova u V. Europe: Bećirović za, Komšić suzdržan, Cvijanović protiv

Predsjedništvo BiH o prijemu Kosova u V. Europe: Bećirović za, Komšić suzdržan, Cvijanović protiv

Osumnjičeni je uhapšen i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, te će u zakonskom roku, uz izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

"E. K. sumnjiči se da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", navedeno je u saopćenju MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije