Detalji terorističkog napada u Bosanskoj Krupi: Policajac uboden tri puta nožem

17
Radiosarajevo.ba
Detalji terorističkog napada u Bosanskoj Krupi: Policajac uboden tri puta nožem
Foto: Screenshot / MUP USK / Ilustracija

U Bosanskoj Krupi je sinoć, 24. oktobra se desio teroristički napad u kojem je maloljetna osoba usmrtilo jednog policajca, a drugog teško ranilo. 

Maloljetnik je u policijsku stanicu ušao oko 20.40 sati dok su spomenuti policajci u tom trenutku radili na zabilješkama. 

Ozren Maran je primijetio maloljetnika i zapitao ga gdje se uputio i u trenutku kada je otvorio vrata od svoje kancelarije, zadobio je najmanje tri uboda nožem

Ubistvo u BiH: Zatvorenik preminuo nakon napada nožem u KPZ Mostar

Ubistvo u BiH: Zatvorenik preminuo nakon napada nožem u KPZ Mostar

Od tri uboda, jedan je bio fatalan u kojem je oštrica prošla između rebara i probila srce policajcu.

U trenutku kad se to desilo, policajac Avdo Hasanović je pokušao onseposobiti maloljetnika ludački mahao nožem. Policajac je zadobio višestruke povrede u predjelu abdomena i glave, ali dobra vijest je da je Hasanović u stabilnom stanju nakon operacije.   

Napominjemo da je maloljetnik po izvršenju ovog krivičnog djela uhapšen i aktivno je pod nadzorom policijskih službenika. Tužilaštvo Unsko-Sanskog Kantona su naveli da on ne može ići u zatvor sa obzirom da je maloljetan. 

U Bosanskoj Krupi su pojačane mjere bezbjednosti na ulicama, dok su jake policijske snage bile na terenu tokom noći. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije