Detalji požara na Stupu: Podstanar zapalio kuću, pa se povrijedio gaseći vatru

0
A. Ka.
Detalji požara na Stupu: Podstanar zapalio kuću, pa se povrijedio gaseći vatru
Foto: Facebook / Požar na Stupu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sasrajevo uhapsili su 44-godišnjeg R. S. iz Tešnja, nastanjenog u Sarajevu, nakon što je utvrđeno da stoji iz požara koji je izbio na kući u ulici Stupska u sarajevskoj općini Ilidža.

Sve je počelo u nedjelju u 22 sata, kada je obaviještena sarajevska policija da je izbio požar na kući, vlasništvo S. V. i H. V., obojica iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo.

Tom prilikom na objektu je nastupila materijalna šteta, a prilikom gašenja požara povrijeđen je R. S. Kako su naveli u saopćenju MUP-a KS, R.S. koristi dio kuće u svojstvu podstanara.

Objavljena imena: Tri Šveđanina optužena zbog ubistva i pokušaja ubistva u Sarajevu

Objavljena imena: Tri Šveđanina optužena zbog ubistva i pokušaja ubistva u Sarajevu

Ljekarsku pomoć mu je ukazao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Uviđajem koji su obavili pripadnici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak protupožarn zaštite, utvrđeno je da se radi o paljevini te da iza svega stoji R. S.

R. S., koji se sumnjiči za krivično djelo izazivanje opće opasnosti, uhapšen je i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

"Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela", zaključuje se u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije