Novi jezivi detalji požara u Novom Pazaru, očevici kažu: 'Ne pamtimo tako veliku tragediju'

2
Radiosarajevo.ba
Novi jezivi detalji požara u Novom Pazaru, očevici kažu: 'Ne pamtimo tako veliku tragediju'
Foto: AA / Tragedija u Novom Pazaru

Otac četvoro mališana koji su nastradali u jutrošnjem požaru u Novom Pazaru, Srbija, živ je gorio dok je pokušavao da spasi svoju djecu, tvrde očevici ovog strašnog događaja.

Nesretni čovjek je preko terase pokušao da uđe u sobu gde su mu bila djeca, ali nije uspio da otvori vrata, piše Blic.rs.

Ljekari u novopazarskoj bolnici rekli su da su tijela troje djece bila praktično ugljenisana prilikom prijema, dok je četvrto dijete davalo znake života, ali su opekotine bile toliko jezive da ni reanimacijom nije moglo biti spašeno.

SIPA objavila nove informacije o akciji 'Black Tie 2': Otkrili koliko su novca 'blokirali' u bankama

SIPA objavila nove informacije o akciji 'Black Tie 2': Otkrili koliko su novca 'blokirali' u bankama

Komšije ove porodice kažu da ne pamte tako veliku tragediju u njihovom kraju.

"Čuli smo da je troje djece bilo potpuno ugljenisano, dok je četvrto preminulo u bolnici u Pazaru. Naježili smo se, kolika tragedija nas je zadesila. Komšinica je slučajno prolazila pored zgrade i vidjela oca dječice kako gori na terasi", kaže komšija i dodaje:

"Čovjek je živ gorio, vatra mu je bila na tijelu! Dozivao je pomoć, a pokušao je i da otvori vrata terase kako bi došao do svoje djece i spasio ih, ali nažalost nije uspio, i pošto je i sam gorio skočio je sa terase".

Neko od slučajnih prolaznika je utrčao u zgradu i pokušao da pomogne nesretnim ljudima, a cijela scena je jezivo djelovala.

Podsjetimo, otac porodice, prema nepotvrđenim informacijama, egipatski državljanin, prebačen je u bolnicu u veoma teškom stanju i ljekari se bore za njegov život. Majka, A. A. je takođe povrijeđena, ali nema opekotine opasne po život i nalazi se u stabilnom stanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije