Detalji tragedije u Novom Pazaru: Otac očajnički pokušavao da spasi djecu, vrata se zaglavila

2
Radiosarajevo.ba
Detalji tragedije u Novom Pazaru: Otac očajnički pokušavao da spasi djecu, vrata se zaglavila
Foto: AA / Tragedija u Novom Pazaru

Otac četvero djece koja su jutros stradala u požaru u Novom Pazaru pokušavao je da preko terase uđe u njihovu sobu i da ih spasi, ali nije uspio da probije vrata koja su se zaglavila.

U stravičnom požaru nastadalo je četvero djece stare od šest mjeseci do pet godina, a otac i majka su u teškom stanju, sa opekotinama opasnim po život prebačeni u bolnicu.

Majka Amra A. ima opekotine na 18 posto tijela, a otac, egipatski državljanin, na 45 posto tijela, piše portal Sandžak Bosna Danas.

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Kako se dalje saznaje, majka je zadobila opekotine uglavnom na šakama, te ona nije životno ugrožena i stabilna je. S druge strane, otac djece ima teže opekotine, pošto su mu zahvatile veći dio tijela nego majci.

"Pripadnici MUP, Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave,  krenuli su na lice mjesta i stigli za nekoliko minuta, gdje su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi", naveo je MUP i dodao:

"Prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena su četiri maloljetna lica koja su najvjerovatnije stradala od gušenja ugljen-monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susjednoj prostoriji."

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga ce utvrditi uzroke požara i gušenja djece.

"Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mjesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, jer je zatečen u razbuktaloj fazi", naveo je MUP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije