Detalji pokušaja pljačke brze pošte u Mostaru: Razbojnici glavom bez obzira pobjegli praznih ruku

0
Radiosarajevo.ba
Detalji pokušaja pljačke brze pošte u Mostaru: Razbojnici glavom bez obzira pobjegli praznih ruku
Foto: Bljesak.info / MUP HNK / Ilustracija

Mostarski policajci i dalje intenzivno tragaju za naoružanim razbojnicima koji su u srijedu u ranu zoru, u 6.05 sati, upali u prostorije brze pošte "Euro Expres" u Mostaru.

U međuvremenu su se oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona te su objavili detalje pokušaja pljačke, budući da su razbojnici pobjegli praznih ruku.

Policajci su odmah alarmirani da je u toku pljačka. Patrola policije je na mjestu događaja zatekla scene iz akcionih filmova. Objekat, u kojem su nalazili radnici brze pošte te poslovođa navedene firme, bio je ispunjen dimom.

Za njih nema konkurencije: U ovoj državi žive najljepši muškarci

Za njih nema konkurencije: U ovoj državi žive najljepši muškarci

Poslovođa je dao ulazne informacije policajcima. Kako je saopćeno iz MUP-a HNK, on je izjavio da su u objekat ušle dvije maskirane osobe od kojih je jedan imao automatsku pušku.

Naoružani razbojnik je uz prijetnju puškom stavio je pod kontrolu radnike i poslovođu, dok je drugi pljačkaš fizičkom snagom i čekićem otvorio blindirana vrata.

Međutim, pljačkaši očigledno nisu računali da će se aktivirati zaštita s punjenjem u vidu - dimne bombe.

Po aktiviranju zaštite počinioci su glavom bez obzira napustili halu vozilom. Radi se o Passatu 5, karavanu, nepoznatih registarskih tablica.

Iz MUP-a HNK u saopćenju su dodali da su se pljačkaši udaljili u pravcu zapada.

"Upoznata je kriminalistička policija, te su preduzete sve mjere na pronalasku počinilaca", zaključuje se u saopćenju MUP-a HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije