Troje povrijeđenih u požaru u centru Mostara: Stan u potpunosti izgorio, ostali samo zidovi

1
Radiosarajevo.ba
Troje povrijeđenih u požaru u centru Mostara: Stan u potpunosti izgorio, ostali samo zidovi
Foto: Facebook / Dramatično jutro u Mostaru

Tri osobe su zatražile liječničku pomoć u požaru koji je zahvatio stan u stambenoj zgradi u ulici kraljice Katarije 6b u Mostaru, potvrdio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Tokom požara, tri osobe su se nagutale dima, te su zbog toga zatražile liječničku pomoć. Tokom dana oni su otpušteni iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar za Hercegovina.info potvrđeno je kako su jutros u 5:35 sati na poziv o požaru izašli sa tri vozila i devet vatrogasaca. Ova intervencija je trajala do 7 sati. Zbog ponovnog izbijanja vatre u istom stanu, naknadno je oko 10 sati izašlo jedno vatrogasno vozilo i tri vatrogasca.

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u RS uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u RS uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

Također, na mjesto događaja izašli su i službenici Policijske uprave Mostar koji su osiguravali mjesto događaja do dolaska službenika Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Mostar i stručnjaka protupožarne zaštite koji su tijekom prijepodneva obavili uviđaj.

Kako se vidi na mjestu događaja, stan je u potpunosti izgorio, a vatrogasci su spriječili širenje vatre na ostale stanove. Materijalna šteta je velika.

Pozar stana Ulica kraljice Katarine1️⃣2️⃣3️⃣🚒🚒🚒🚨🚨🚨

Posted by PVJ Mostar - Vatrogasci on Friday, March 31, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije