Detalji pokušaja pljačke banke u Mostaru: Eliminirali zaštitara, pa uzeli sedam taoca

Radiosarajevo.ba
Detalji pokušaja pljačke banke u Mostaru: Eliminirali zaštitara, pa uzeli sedam taoca

Tri osobe su u utorak u 15.15 sati pokušale opljačkati poslovnicu Privredne banke Sarajevo u centru Mostara. Kako saznajemo, plan zamišljene pljačke u najvećem gradu u Hercegovini je propao zbog dojave građana.

Navodno, Mostarci su vidjeli pljačkaše kako ulaze u banku, te dojavili informaciju policiji.

Drama u Mostaru: Policija riješila talačku krizu, ima uhapšenih

Snimak završetka talačke drame: Pogledajte hapšenje pljačkaša banke u Mostaru

Jedni tvrde da su čuli kada su pljačkaši na samom ulazu kazali „ovo je pljačka“ i onesposobili zaštitara na samom ulazu. Ubrzo su se začule policijske sirene, a ostatak priče svima je poznat. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona su munjevitom akcijom opkoloili banku.

mostar_pljacka_banke_AA_010.jpg - undefined

Foto: Anadolija: mostar_pljacka_banke_AA_010.jpg

Nakon talačke krize, pljačkaši su se predali, a taoci su spašeni.

Prema informacijama do kojih smo došli, pljačkaši su kao taoce držali sedam osoba, od kojih su neki djelatnici banke, a pojedinci su bili klijenti. Povodom pokušaja pljačke banke u Mostaru, danas su se oglasili i iz Policijske uprave Mostar.

Oni su potvrdili da se u Privrednoj banci Sarajevo d.o.o. Mostar, u ulici Mladena Balorde, u 15.15 sati dogodio pokušaj razbojništva.

''Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar uz koordinaciju Jedinice za podršku MUP-a HNK, uspostavljen je operativni nadzor nad zgradom banke. Nakon provedenih taktičko-operativnih radnji troje osumnjičenih izvršilaca je lišeno slobode i isti su privedeni u prostorije PU Mostar gdje će nad istim biti provedena kriminalistička obrada'', saopćeno je iz PU Mostar.

Kako saznajemo, niko od zaposlenih lica i klijenata koji su se nalazili u momentu razbojništva u banci nije imao vidnih povreda.

Ako ste propustili još jednom pogledajte privođenje pljaškaša banke: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije