Detalji akcije "Market": Kriminalci koristili i policijsku opremu

0
Radiosarajevo.ba
Detalji akcije "Market": Kriminalci koristili i policijsku opremu
Foto: MUP RS / Ilustracija / MUP RS

U nastavku akcije "Market" kojom rukovodi Tužilaštvo BiH uhapšene su dvije osobe i to državljanin Slovenije M. K. i A. N.

MUP RS saopćio je da su osumnjičeni uhapšeni u okviru razotkrivanja, identifikovanja i pronalaženja drugih članova organizovane kriminalne grupe koja je kriminalistički obrađivana u operativnoj akciji kodnog naziva "Market" zbog izvršenja krivičnih djela organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama.

"Na osnovu naredbe Suda BiH obavljeni su pretresi na više lokacija. Tom prilikom je oduzet kokain, novac u većem iznosu, dva pištolja, veći broj mobitela, dijelovi policijske opreme, dva automobila koja su korištena prilikom izvršenja navedenih krivičnih djela od čega jedan ima ugrađeni specijalni bunker za ilegalni prevoz robe, takozvani štek", saopćio je MUP RS.

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Državljaninu Slovenije M. K. se stavlja na teret da je u više navrata u BiH, preko graničnih prelaza prevezao veću količinu droge, između ostalog i kilogram kokaina oduzetog u Banjoj Luci prilikom realizacije operativne akcije Market.

Osumnjičenom A. N. se stavlja na teret da je, uz prethodni dogovor i organizaciju, u više navrata na području Istočnog Sarajeva od M. K. preuzimao veće količine droge koju je dalje neovlašteno stavljao u promet.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će danas biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije