Cazinjanin varao po Krajini: Prvo je bio policajac, pa učitelj, pa "Dino"

Radiosarajevo.ba
Cazinjanin varao po Krajini: Prvo je bio policajac, pa učitelj, pa "Dino"

Proteklih dana, policijski službenici PS Ključ, radili su na rasvjetljavanju više krivičnih djela koja su počinjena na području općine, koje je počinila jedna te ista osoba.

Kako je saopćeno iz MUP-a, u petak je Z.M prijavio da mu se s početka mjeseca obratila osoba predstavljajući se kao policijski službenik te mu je ponudila da kupi motorno vozilo, a što je prijavitelj prihvatio te mu dao određenu svotu novca, nakon čega on nije dovezao dogovoreno motorno vozilo.

N.F. je prijavio da mu se obratila osoba koja se predstavila kao uposlenik osnovne škole te je tražila određenu svotu novca koje su mu potrebne za liječenje supruge. Nakon što mu je prijavitelj dao traženi novčani iznos, ta osoba izbjegava vratiti posuđeni novac. 

Istog dana, B.F. prijavio je da mu se obratila osoba predstavljajući se kao „Dino“, rekavši da je zaposlen u firmi koja se bavi proizvodnjom stolarije, te mu je ponudio zamjenu stolarije, a što je prijavitelj prihvatio te mu je dao određenu svotu novca, nakon čega u dogovorenom vremenskom roku nije ispoštovao dogovor.

Istražnim radnjama, policijski službenici uvrdili su da je ista osoba prevarila i S.S. rođenog 1948. godine, kojem se predstavila kao „Dino“ i  ponudila mu da kupi motorno vozilo što je i prihvatio te mu dao određenu svotu novca, nakon čega onnije dovezao dogovoreno motorno vozilo.

Istraga i daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela „Prijevara“ nastavljaju istražitelji OKP PS Ključ.

Operativnim radom, policijski službenici došli su saznanja da je gore navedena krivična djela počinio V.N.rođen 1989. godine sa područja Cazina i nad kojim je zavedena kriminalistička obrada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije