Raspisana potjernica za muškarcem osumnjičenim za paljenje crkve na Pofalićima

Radiosarajevo.ba
Raspisana potjernica za muškarcem osumnjičenim za paljenje crkve na Pofalićima
Ministarstvo za unutrašnje poslova Kantona Sarajevo raspisalo je potjernice za Nedeljkom Dragašem i Adijem Đelkićem.

U novembru 2016. godine Općinski sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu protiv Nedeljka Dragaša, a on se na održanom ročištu izjasnio da nije kriv.

Dragaša sarajevska policija u potjernici tereti za krivično djelo paljevine.

Podsjećamo, Tužilaštvo KS-a je otvorilo istragu protiv Dragaša jer postoji osnov sumnje da je 21. augusta 2016. godine u jutarnjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu došavši do prozora ostave-magacina Pravoslavne crkve Svetog Preobraženja, kroz zaštitnu rešetku na prozoru ostave uz upotrebu otvorenog plamena zapalio drvene daske kojima je prozor bio osiguran.

Nakon toga, požar je zahvatio unutrašnjost ostave, usljed čega je došlo do oštećenja u vidu nagorijelosti zidova ostave te oštećenja i uništenja više pokretnih stvari koje su se nalazile u ostavi, pričinivši na taj način štetu od cca. 2.000 KM.

Na ažuriranu listu potjernica MUP-a KS dodano je ime i Adija Đelkića koji je osumnjičen za krivično djelo prevara u pokušaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije