Burna noć u Sarajevu: Na Rasima pucali pa mu zapaljen dom

1
Radiosarajevo.ba
Burna noć u Sarajevu: Na Rasima pucali pa mu zapaljen dom
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija / ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Stanovnike općine Stari Grad jučer su uznemirili događaji koji su desili, prvo pucnjava a zatim i požar.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba je potvrđena informacija da se jučer oko 17.20 sati desila pucnjava, a desetak minuta nakon toga i požar u jednoj kući.

Kako nezvanično saznajemo, u oba slučaja oštećena je ista osoba, a radi se o Rasimu B. (34). Njega je, prema prijavi, u ulici za Beglukom, oko 17.20 sati napala zasad zvanično nepoznata osoba.

Tom prilikom je ispaljen jedan metak, a iz MUP-a KS potvrđeno je da nije bilo povrijeđenih niti materijalne štete.

Desetak minuta poslije, policiji u Starom Gradu je prijavljeno da je na adresi Bostarići 7 došlo do požara na kući vlasništvo B. B, a koju kako saznajemo, koristi ranije napadnuti Rasim B.

Požar su lokalizirali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS, a povrijeđenih također nije bilo, dok je na objektu pričinjena materijalna šteta.

"Obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio da se lice mjesta osigura do jutarnjih sati, te će se obaviti uviđaj u prisutvu vještaka protivpožarne struke", kazali su iz MUP-a KS za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije