MUP KS / Brza akcija policije: Uhapšena i sedma osoba osumnjičena za ubistvo u Sarajevu

09. 09. 2021. u 13:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policija Kantona Sarajevo je danas u 13.10 sati u Sarajevu uhapsila i sedmu osobu koja se dovodi u vezu s izvršenim krivičnim djelom ubistva u Buča Potoku.

Radi se o A. A., rođen 1991. godine.

U toku je kriminalistička obrada nad istim.

Kako nezvanično saznaje portal Radiosarajevo.ba, uhapšen je Almedin Abazi.

Podsjećamo da je nakon završene kriminalističke obrade svih pet osoba koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom ubistva jučer u Buča Potoku, do sada pronađenih i privedenih, predati su u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radi se o A. A. 1981, V. A. (2000), K. A. (1981), M. A. (2002), D. A. (1998).

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na pronalasku, za sada još dvije osobe koja se potražuju u vezi s ovim krivičnim djelom.

Bit će zadržani 24 sata i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac, odlučit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenima.

Podsjetimo, nakon tuče u Buča Potoku i ubistva Erduana Abazija iza škole "Avdo Smailović", MUP Kantona Sarajevo je, razmjenjujući operativna saznanja sa MUP TK - Policijskom upravom Živinice priveo Aliju Abazija (40).

Podsjetimo, Abazi je nastanjen u Sarajevu, a nakon izvršenja krivičnog djela u Buča Potoku dao se u bjekstvo.

Nastradali mladić imao je povrede na vratu, a još se utvrđuje da li su smrtonosne povrede nanesene nožem ili šrafcigerom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA