Bosna i Hercegovina se oprostila od četvero mladih koji su poginuli kod Livna

Radiosarajevo.ba
Bosna i Hercegovina se oprostila od četvero mladih koji su poginuli kod Livna
Facebook / BiH se oprostila od četvero mladih koji su poginuli kod Livna

Livanjski kraj od četvrtka navečer zavijen je u crno, nakon što su četvero mladih izgubili živote u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu kraj Livna.

Dva mladića i dvije djevojke poginuli u stravičnoj nesreći u BiH

Sinoć oko 23.15 sati, u vrijeme zabrane kretanja ( policijskog sata) dogodila se teška prometna nesreća na magistralnom pravcu Livno - Bosansko Grahovo u mjestu Kovačić, područje Grada Livna, u kojoj je u sudaru Golfa i Land Rovera život izgubilo četvero mladih ljudi, dva mladića i dvije djevojke, javlja Potvrdio nam je to glasnogovornik MUP-a K10 Ivica Vrdoljak te kazao da je dio uviđaja obavljen noćas.

Ovo je tragedija koja se u Livnu ne pamti, a posebno je teška s obzirom na to da su poginuli bili 20-godišnjaci i činjenice da se dogodila usred pandemije, pa su danas sahranjeni Ivana Rimac (19), Slavica Vujeva i Vlado Vujeva (20), te Jozo Matković (21). 

U 15 sati sahranjena je najmlađa Ivana, na groblju Ćelebići, dok su Slavica, Vlado i Jozo pokopani u istom selu, ranije tokom nedjelje na groblju u Strupniću.

Zbog pandemije koronavirusa, na sprovodu su smjeti biti samo članovi najuže porodice.

Nesreća se dogodila kod Livna - undefined

Foto: Grude-online: Nesreća se dogodila kod Livna

Podsjetimo, nesreća se dogodila kada su se sudarili Golf i Land Rover u mjestu Kovačić. Na mjestu su poginuli mladić (21) iz Livna koji je upravljao Golfom i njegova suvozačica (20), a drugi dvoje mladih, koji su također bili u Golfu, preminuli su od povreda u livanjskoj bolnici.

U nesreći je učestvovao i muškarac (46) iz Livna koji je vozio Land Rover, no prošao je s lakšim povredama. S njim je u autu bio njegov sugrađanin (38), koji ima teže tjelesne povrede.

Gradonačelnik Livna sa saradnicima izrazio je duboko saučešće i suosjećanje porodicama tragično preminulih mladih ljudi u saobraćajnoj nesreći. U Livnu je jučer (subota), bio Dan žalosti.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije