Bihać: Djevojčica pala sa zgrade, ljekari joj se bore za život

0
Radiosarajevo.ba
Bihać: Djevojčica pala sa zgrade, ljekari joj se bore za život
Foto: RTV USK / Zgrada s koje je pala djevojčica

Spletom nesretnih okolnosti sinoć oko 21 sat, maloljetna 15-godišnja Bišćanka
zadobila je teške tjelesne povrede nakon što je pala sa zgrade u izgradnji koja se nalazi na Trgu Maršala Tita u Bihaću.

Dojavu o ovom događaju anonimno je telefonom policiji dala druga maloljetna djevojčica, koja je nastradaloj pokušala pomoći.

Pripadnici policije odmah po saznanju su otišli na mjesto događaja i pronašli nastradalu.

Kako je izjavio glasnogovornik Uprave policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, izlaskom na mjesto događaja, policajci su pronašli povrijeđenu - između zgrade koja se gradi i rijeke Une.

Ona je, teško povrijeđena, pronađena na obali.

"Odmah su pozvali vozilo Hitne pomoći koje je povrijeđenu prevezlo u zgradu Kantonalne bolnice u Bihaću gdje su joj konstatirane teške tjelesne povrede te je zadražana na liječenju", govori Šiljdedić. 

Prema informacijama koje je za RTVUSK dala načelnica odjela Intenzivne njege u Kantonalnoj bolnici, djevojčica je padom zadobila teške tjelesne povrede i životno je ugrožena.

Istragu o ovom slučaju nastavlja Tužilaštvo USK, koje, zajedno s policijom, pokušava otkriti šta je tačno prethodilo tragediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije