Banjalučki učenici u požaru ostali bez dokumenata i prtljaga

AA
Banjalučki učenici u požaru ostali bez dokumenata i prtljaga
Učenicima banjalučke Ekonomske škole koji su jutros doživjeli saobraćajnu nesreću u Italiji biće izdane privremene putne isprave, s obzirom na to da su ostali bez dokumenata i prtljaga u požaru autobusa koji ih je vozio.

Iz banjalučke Gradske uprave saopšteno je da će pružiti svaku vrstu potrebne pomoći učenicima banjalučke Ekonomske škole, koji su jutros doživjeli saobraćajnu nesreću u blizini ljetovališta Lido di Jesolo.

Izgorio autobus koji je odvezao učenike iz Banje Luke na ekskurziju

"Prema posljednjim informacijama, svi učenici se osjećaju dobro i, nasreću, nema povrijeđenih u jutrošnjoj, teškoj saobraćajnoj nesreći, u kojoj je u potpunosti izgovorio autobos u kojem su učenici prevoženi na ekskurziju", navodi se u saopćenju.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac kazao da je su vlasti Grada Banja Luke u kontaktu s konzulatom Bosne i Hercegovine u Milanu i da je dogovoreno da se učenicima izdaju privremene putne isprave, pošto im je prtljag ostao u zapaljenom autobusu.

"Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila tako što je jutros, oko 9,30 sati na 20-ak kilometara od Lido di Jesola, motociklista podletio pod autobus, nakon čega je autobus u potpunosti izgorio zajedno sa svim stvarima. Na sreću, niko nije povrijeđen i to je ono što je najvažnije. Nakon prvih informacija o nesreći, stupili smo u kontakt sa na MIP-om BiH i vlastima Lido di Jesola, koje su ponudile na raspolaganje svaku vrstu pomoći kako bi prebrodili ovu situaciju. Sad je prioritet da im se izdaju privremene putne isprave, što je već dogovoreno sa konzultom BiH u Milanu, te da im se pomogne u obezbjeđenju potrebnih stvari, s obzirom na to da je prtljag izgorio zajedno sa autobusom", kazao je Banjac.

On je dodao da su gradske vlasti u stalnom kontaktu sa nastavnicima koji učenike prate na ekskurziji, te da će se potruditi da im pomognu da nastave putovanje, bez obzira na jutrošnju traumu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije